#nofilter: 16 foto's uit 2016 die Instagram niet haalden

vrijdag 6 januari 2017

Geef toe, het werd toch wat eentonig, al die artikels met eindejaarslijstjes en posts met een round-up van de bestgelezen stukken van 2016 die tijdens de laatste dagen van het jaar in blogland voorbij kwamen? Speciaal daarom heb ik gewacht met deze post tot 2017 al een paar dagen bezig was. Keigoed over nagedacht enal! (*)

(*) Helaas niet helemaal waar. Ik had het te druk met 'vakantie vieren', een eufemisme voor wat de afgelopen week echt was: een peuter die thuis is van de crèche entertainen en ondertussen ook een buikgriep uitzweten. Desondanks toch ferm plezant, zo'n weekje vakantie tussen kerst en nieuwjaar.

Ook een trend tijdens die laatste dagen van 2016: Instagrammers die massaal hun "best nine" deelden. Een collage van hun 9 meest gelikete foto's van het afgelopen jaar.

Maar het aantal likes op een foto, hoe betrouwbaar is dat eigenlijk als graadmeter voor hoe waardevol een bepaald moment uit het afgelopen jaar was? Niet erg, in mijn ogen. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar bij mij belanden foto's alleen op Instagram als ik ze mooi genoeg vind en/of als ik er iets gevat bij kan schrijven. Wat met al die momenten die het jaar op hun manier evengoed kleur gaven, maar waarvan er toevallig alleen onscherpe/overbelichte/onflatterende beelden bestaan?

Voor deze post scrolde ik dan ook niet door mijn feed, wel door mijn foto-archief. In deze post toon jullie graag 16 beelden uit 2016, die Instagram niet haalden maar die daarom niet minder memorabel waren. Zonder filter, dat spreekt voor zich ;-)
Links: Een baby met een vrij uitgebreide boekencollectie, die desondanks toch graag de wijnencyclopedie van haar vader bestudeert

Rechts: Quote uit een tijdschriftartikel uit de eerste maanden van 2016. My thoughts exactly...

Links: Colette en haar neefjes op een vrijdagavond. Move over, family Von Trapp!

Rechts: Verjaren was dit jaar extra pijnlijk. Hulde aan man en schoonmoeder voor hun pogingen om de pijn te verzachten met respectievelijk bloemen en een brownie.Links: #randomnpeoplekissing op het station van Brussel Centraal

Rechts: Vriendin E. babbelt op een avondje uit met een knappe man. 10 minuten na vertrek is de uitgebreide background-check via Facebook een feit.Links: De queeste om E. aan een lief te helpen ging verder op weekend, via de beproefde methode "smeek-God-om-een-gunst-door-middel-van-een-briefje"

Rechts: Op datzelfde vriendinnenweekend haalden we ook ons scoutshemd nog eens van onder het stof, en speelden we vrijwillig (!) een bosspel. De verliezers moesten op deze foto duidelijk nog wat bekomen :)Links: Op een doodgewone dinsdag naar het werk vertrekken met het idee dat het een kalme dag gaat worden. Telefoon krijgen van de baas dat het er niet goed uit ziet in Brussel. De hele dag rondcrossen van persconferentie naar Wetstraat naar kantoor. Geen tijd om alles wat er gebeurde goed te laten doordringen (gelukkig maar). De werkdag om 22u 's avonds afsluiten in een Aziatisch restaurant, dat op ons en een tafel ambulanciers na uitgestorven was. 22 maart was naast een gitzwarte dag voor België ook de meest crazy werkdag uit mijn loopbaan.

Rechts: Later op het jaar; thuis werken en daardoor met open mond de gebeurtenissen in Amerika kunnen volgen op tv. Kijken naar de speech van Trump en denken: "hierna wordt waarschijnlijk alles anders"Links: Hittegolf tijdens de laatste week van de zomervakantie. Die zomer bevatte heel wat eerste keren voor onze dochter: haar eerste stapjes, haar eerste paar schoenen, haar eerste staartje...

Rechts: ...en haar eerste paar kapotte knieënLinks: "Amai, hier moeten ze precies nog eens naar de glascontainer rijden" (mijmeringen over kunst in Watou)

Rechts: Laatste werkdag, laatste keer teksten inlezenLinks: Familieportret inclusief 3 paar wallen op een veel te vroege ochtend in Centerparcs, eind december

Rechts: Drama tijdens een fotoshoot aan de kerstboom, ook eind december

Ik wens jullie voor 2017 veel schone momenten toe. Momenten met een hoek af, die ook zonder filter meer dan de moeite waard zijn!


Chloé

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Made With Love By The Dutch Lady Designs