One line a day. A five year memory book.

zondag 11 mei 2014

Iets meer dan een jaar geleden trok onderstaand boekje op de pagina van één van mijn Facebookvrienden mijn aandacht:

Het doel van dit boekje? Wel, dat komt ongeveer hierop neer:

Tijdens mijn kindertijd en puberjaren was ik een fervente dagboekschrijfster. Ettelijke schriftjes heb ik volgeklad. Ze waren altijd mijn favoriete uitlaatklep voor geklaag over mijn zus en ouders, en gedetailleerde ooggetuigenverslagen van –vaak banale- ruzies in mijn vriendenkring. Maar ik schreef ook uitgebreid over ontluikende verliefdheden en de onvermijdelijke teleurstellingen die daarmee gepaard gaan. Het schrijven werkte ook therapeutisch, toen iemand uit mijn jeugdbeweging onverwacht overleed bijvoorbeeld, toen ik amper 14 was.

Het is grappig, maar vaak ook erg confronterend, om nu te lezen hoe mijn jongere ik destijds over bepaalde dingen dacht. Maar een dagboek bijhouden is een tijdverslindende bezigheid. In de loop der jaren kreeg ik het drukker met andere dingen, en stopte ik met schrijven. Tot nu dus. In “One line a day” probeer ik de hoogtepunten van elke dag bij te houden, om elk jaar een beetje te kunnen terugblikken op wat voorbij is. Het is de bedoeling om elke dag te schrijven, maar dat komt er in de praktijk vaak niet van. Meestal gebruik ik de zondagavond om de voorbije week te evalueren, dat werkt voor mij persoonlijk beter.

Intussen zijn we iets meer dan een jaar verder, en ik vind het nog steeds leuk om te doen. Over onze trouwdag, op 4 mei vorig jaar, schreef ik bijvoorbeeld het volgende:

Over die 1-jarige huwelijksverjaardag heb ik trouwens nog een artikel in petto. Stay tuned voor meer meligheid!

"One line a day. A five year memory book" is onder andere te verkrijgen via bol.com en kost 12.49 euro. Geen geld voor zo'n schoon boekske met gouden randjes! Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Made With Love By The Dutch Lady Designs