Dankbaar #3

maandag 23 juni 2014

Terwijl april vaak guur en regenachtig was, begon vanaf mei de zomer aan haar comeback. Er viel niet alleen een huwelijksverjaardag te vieren. Door de verlengde weekends (dankuwel, socialisten en katholieke kerk!) was er ook tijd zat om er eens op uit te trekken. In eigen land, maar ook net over de grens. Een welgekomen ontspanning na een stresserende pre- en post-verkiezingsperiode! Hierbij een bloemlezing uit de dingen die me de voorbije weken gelukkig hebben gemaakt:

* Goeie optredens, respectievelijk in Leuven en Antwerpen. In het Depot gingen we kijken naar Michael Franti & Spearhead, een groep die ik al sinds hun passage op Werchter in 2002 volg. Michael Franti blijft één van de meest charismatische, inspirerende persoonlijkheden die ik ‘ken’. Net als altijd danste hij als een gek rond op blote voeten, stond hij meer tussen het publiek dan op het podium, en regelde hij zelfs een huwelijksaanzoek tussen 2 fans! Het was al de vijfde keer dat ik ze live aan het werk zag, en altijd blijf ik nog tot een week na zo’n optreden vol positieve energie zitten. Een goed recept tegen winterblues en Vlaamse verzuring dus. Dat het optreden gepland stond aan de vooravond van een belangrijke stembusgang – die voor mij ook een slopende werkzondag zou worden – was dus alleen maar mooi meegenomen!
















Tweede concert op de planning was Arcade Fire in het Sportpaleis. Toffe show, die een aaneenrijging was van nieuwer werk en oudere radiohits. Dansen, dansen, dansen, en ook een beetje meezingen. Zo goed zelfs, dat ik ben vergeten om foto’s te maken, haha! Wat mij betreft een terechte muzikale hype, die Canadezen van Arcade Fire!

* Thuiskomen na een lange werkdag, om dan te merken dat de postbode 2x goed nieuws uit ex-collega hoek heeft afgeleverd. Welkom kleine Alex, proficiat K & I!

















* Een spontaan tripje naar Frankrijk per trein en auto, richting verlaten skigebieden en bergen in de Vogezen en pittoreske dorpjes in de Elzas. Met als hoogtepunt een zondagse lunch op dit lommerrijke pleintje in Straatsburg.
















* Een logeetje voor de komende 10 dagen, hier te zien samen met zijn BV-naamgenoot





















* De WK-gekte, die buren en vrienden verenigt, en die onze dorpen en steden al een heel klein beetje onderdompelt in vakantiesfeer. Ik ben allesbehalve een voetbalfanaat, maar voor landencompetities ben ik altijd geneigd om dat even te vergeten. Supporterde ik de afgelopen jaren – bij gebrek aan nationale kwalificatie  - nog trouw voor Spanje, dan hoop ik dat 2014 toch de zomer van de Rode Duivels gaat worden. Tot nu toe heeft onze nationale ploeg het altijd gehaald met de hakken over de sloot, zonder bijster begeesterend voetbal te tonen. Maar ook dat laatste wil ik gerust voor even met de mantel der liefde bedekken. Laat ons gewoon hopen dat er de komende weken nog veel gewonnen wordt. Tous ensemble, tous ensemble, he he!



Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Made With Love By The Dutch Lady Designs