Maandoverzicht: augustus 2016

vrijdag 2 september 2016
Het is alweer 2 volle dagen september, lieve vrienden. Dat betekent dat het ook alweer een jaar geleden is dat ik thuis zat met een flesweigerende baby en heel veel stress had om opnieuw aan het werk te gaan. Maar kijk, alles gaat voorbij, en dit jaar had augustus naast heel wat uren zonneschijn ook een paar leuke verrassingen in petto. Daarom aan de vooravond van het weekend: een terugblik in een paar trefwoorden.

Bezocht

- In augustus gingen we een week naar zee, pal tijdens de warmste week van het jaar. Wat gefietst, wat gekuierd, wat ijsjes gegeten, u kent dat wel. België is nog zo lelijk niet, als het niet regent tenminste.

- Omdat het van mij niet altijd dijk, ijsjes en gocarts hoeft te zijn, namen we ook eens de auto richting Westhoek voor het Kunstenfestival in Watou. Het concept? Poëzie meets moderne kunst meets een boerengat. Ik wou er allang eens naartoe en ben blij dat het er eindelijk eens van gekomen is. Niet alle werken waren even hard de moeite, maar ik heb zeker dingen gezien die tot nadenken stemden. Ik wil volgende zomer graag nog eens terug, maar dat zal dan zonder man en dochter zijn want die vonden er niet zoveel aan.

- Op een impulsieve zondagnamiddag namen we ook eens de trein naar Lier. Echt een gezellig stadje, en dat op amper 20 minuten rijden van bij ons thuis. Ik werkte in een niet zo heel ver verleden een tijdje in de regio, maar mijn man was er nog nooit (!!!) geweest, wat een schande!

- De plaatselijke kermis, waar ik voor amper 5 euro bijna een uur met een enthousiast kindje aan de eendjeskraam kampeerde. Dat ik van de madame van de kraam eerst geen bal mocht kiezen als prijs voor mijn dochter ("want die ligt aan de jongenskant, mevrouw") temperde mijn enthousiasme wel een beetje. Maar al bij al: de best gespendeerde 5 euro van de voorbije maand.Bezoek

Van puppy Boris, die twee weken lang bij ons logeerde omdat zijn baasjes op vakantie waren. Voor even hadden we er dus een heel erg schattige huisgenoot bij, die het nodige leven in de brouwerij bracht. Maar zo'n hond is eigenlijk ook wel een beetje een tweede kind, dat aandacht vraagt en rommel maakt. Ons voornemen om nog even geen huisdieren te nemen blijft dus voorlopig overeind.Grootste gemiste kans

Verlof nemen om de kale woestenij die wij "tuin" noemen eindelijk eens onder handen te nemen, en dan in de plaats ziekenverzorgster moeten spelen. Awoert aan buikgriep in de zomer!

Raarste activiteit

Een badkuip gevuld met Duplo die al 20 jaar bij ons moeder in de kelder lag, zodat de bouwstenen weer een generatie mee kunnen. Grappig zicht, toch?Gegeten

Ik zou graag eens willen weten hoeveel wij maandelijks uitsparen aan restaurantbezoekjes sinds Colette er is. Genoeg om elke maand een nieuw paar schoenen te kopen, minstens.

Maar als het er dan toch nog eens van komt, is het eens zo leuk. Onze keuze deze maand viel op Harte Troef, een bistro in eigen stad. Al vaker ijsjes besteld of iets gedronken op het mooie tuinterras (de allereerste keer was ik meer dan 40 weken zwanger en daar ter plaatse vreselijk over aan het balen), maar nog nooit echt gegeten. Ten onrechte, zo bleek. Aanrader!

Gelezen

Ik vrees dat ik nog altijd niet helemaal uit het zwarte gat na "A little life" ben geklauterd. Momenteel lees ik "Dertig dagen" van Annelies Verbeke, met dank aan een vrijgevige ziel uit mijn omgeving met een abonnement op De Standaard. Een boek met een zwarte schilder als hoofdpersonage, dat zich afspeelt in bovengenoemde Westhoek. Interessant uitgangspunt, maar tot nu toe kan het me niet zo boeien. Idem voor onderstaand boek trouwens, waar ik veel goeds over had gehoord maar dat de verwachtingen niet kon inlossen.(Mooi kleedje heb ik hier aan he? Ook gekocht in augustus. 2 dagen aangehad. Gewassen zonder het etiket te lezen. 20 centimeter gekrompen. Meteen ook het dieptepunt van deze maand ;( )

Gekeken

- Ik heb een nieuwe serie gevonden: "Call the midwife", over kinderen kopen in het Londen van de jaren '50. Gebaseerd op het dagboek van een echte vroedvrouw. Het is niet super verslavend, maar wel interessant en mooi in beeld gebracht, dus ik denk wel dat de volgende seizoenen hier ook wel de revue zullen passeren.

- Verder: plannen maken om in Leuven naar een cultureel verantwoorde openluchtfilm te gaan kijken. Afzien van die plannen omdat je al de hele dag in winterkleren rondloopt en het nog steeds koud hebt. Eindigen in de lokale bioscoopzaal om tussen een bende gibberende vrouwen naar "Bad Moms" te kijken. En je nog kostelijk amuseren ook.

Geluisterd

- Naar een optreden van Belle & Sebastian in het Rivierenhof in Deurne. Na een passage op Pukkelpop en een doortocht in de AB was het alweer een paar jaar geleden dat ik mijn favoriete Schotten nog eens aan het werk zag. En ze stelden niet teleur: de avond bracht ons een mooie afwisseling van oudere en nieuwe nummers, doorspekt met sappige anekdotes en Brexit-mopjes.

- Naar loeiharde reggae ergens in een uithoek van de Kempen. Na een afwezigheid van 4 jaar was ik dit jaar nog eens een avond op Reggae Geel. Zoals steeds: veel sociale mensen, veel peace and love, maar helaas ook een belachelijk chaotische organisatie (denk: 2 uur onnodig in de file staan en bij vertrek om 3u 's nachts ei zo na vastrijden op een modderige wei). Het is dat dansen in een bos zo plezant is, anders denk ik niet dat ze mij daar nog terug zagen.

Blij met

Het feit dat maandenlang solliciteren eindelijk z'n vruchten heeft afgeworpen. Vanaf november laat ik de Wetstraat en de journalistiek voor wat ze zijn, en begin ik een nieuwe uitdaging als communicatieverantwoordelijke. Ik blijf dus schrijven, zij het in een iets andere context. Superbenieuwd wat dat gaat geven, maar ik heb er heel veel zin in!

Fijn weekend allemaal!

Chloé


2 opmerkingen :

  1. Proficiat met je nieuwe job!
    En dat bos daar diep in de Kempen, dat is mijn hometown, dat is daar veel leuker zonder de weetgeur en reggeabeats vind ik 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik wist niet dat je roots in Geel lagen Carolien! Ik vind Reggae Geel zeker iets hebben, hoewel ik totaal niks ken van die muziek. Maar die chaos, dat moet je er dan wel bijnemen 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs