#nofilter: 17 foto's uit 2017 die Instagram niet haalden

zondag 21 januari 2018


De eerste maand van dat nieuwe jaar is al meer dan halfweg, en ik durf hier nog af te komen met een terugblik op 2017? Oh jawel...De foto's stonden al even klaar, maar het was er nog niet van gekomen om ze hier en daar te voorzien van wat extra uitleg. Kijk, zo gaan die dingen nu eenmaal soms.

Langs de andere kant hoor ik mijn medependelaars elkaar op het perron dezer dagen nog dikwijls "Beste wensen!" wensen (serieus, hoe lang gaan mensen daar eigenlijk mee door?), dus dan kan het nog net, toch?

Bij deze, naar analogie met een blogconcept van vorig jaar: een selectie van 17 ongecensureerde en nooit eerder gepubliceerde beelden uit 2017. Allemaal zonder filter of photoshop, dat spreekt voor zich :)
Links: een wel heel bijzonder kunstwerk op de -1 in Gasthuisberg, waar ik in 2017 heel wat uren in de wachtzaal van de afdeling gynaecologie spendeerde.

Rechts: het kaartje waarmee we één van de meters van Jeanne op een doordeweekse vrijdag compleet overvielen. Gelukkig zei ze ja, hoera!


Links: in het gezelschap van Elena Ferrante op een Brussels terras

Rechts: kon ik dit jaar van mijn bucketlist schrappen: een bierfiets met 25 gibberende dames door de Leuvense straten manoevreren (én zelfs succesvol op de Oude Markt parkeren!) tijdens de fijne vrijgezellendag van vriendin L.
Links: terwijl de rest van de wereld stond aan te schuiven om foto's te maken in het Hallerbos, stootten wij op weekend op de Kemmelberg onverwacht ook op een veld met boshyacinten

Rechts: op datzelfde weekend hadden we het plan opgevat om uit eten te gaan om onze huwelijksverjaardag te vieren. Tripadvisor bracht ons naar een lokale pizzeria, waar het personeel uiterst sympathiek was maar een onverstaanbaar dialect praatte, en je blijkbaar enkel eten kon afhalen. Gezeten op een barkruk aan de toog aten we pizza rechtstreeks uit de doos, met deze winkel als uitzicht. Wel goed gelachen, en de pizza was meer dan OK.
Links: de fotogenieke trappenhal op het werk

Rechts: ook werkgerelateerd: grappig briefje op de WC-deur van het bezoekerscentrum van de Kalmthoutse Heide, waar we gingen teambuilden op één van de heetste dagen van de lente. 10 kilometer gewandeld terwijl ik 30 weken zwanger was. Resultaat: dikke voeten en 3 dagen spierpijn.


Links: lachen met de pasfotocollectie van de dochter. Op foto 1 een baby van één maand oud, op foto 2 een peuter van bijna 2 (die zo te zien geen goesting heeft om op vakantie naar Mallorca te gaan)

Rechts: ik ben twee en als mijn mama een foto wil nemen op mijn verjaardagsfeestje werk ik niet mee.


Links: platknuffelarij voor de lens van Tasja Van Rymenant

Rechts: een vleugje geschiedenis opsnuiven in C-Mine Genk tijdens het jaarlijkse wijvenweekend met de scoutsvriendinnen.Het aantal concerten dat ik in 2017 zag, is op één hand te tellen. Gelukkig was eentje daarvan de magistrale passage van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion. Een week of 4 voor de uitgerekende datum en toch wel erg content met het feit dat ik een klein jaar eerder (en nog niet zwanger) voor zitplaatsen was gegaan. De buik bleek uiteindelijk wél heel handig te zijn om de kilometerslange rij aan de damestoiletten te skippen én om 2 keer toch een stoel te kunnen bemachtigen op de propvolle metro.
Links: zusje, waar blijf je toch???

Rechts: ah eindelijk, wel 6 dagen te laat he!! 31 juli, 06u30. Jeanne iets meer dan 2 uur oud, mama meer dan 24 uur wakker maar high van de adrenaline en oxytocine. Schoonste ochtend van heel 2017, effenaf!Links: op de terugrit na een boerderijvakantie in Nederland. We hadden kind 1 misschien wat vaker moeten wassen ter plaatse :-)

Rechts: 5 weken oud en al lachen alsof ze op het podium van Miss België staat (hashtag #schattigjoenk)

2017, je was een jaar dat uitblonk in kleine momenten die groots aanvoelden. Graag meer van dat in de 11,5 maanden die we nog te goed hebben van je opvolger!


Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Made With Love By The Dutch Lady Designs